hopes&feelings

Just another WordPress.com weblog

fericirea care vine in varful picioarelor.. martie 26, 2014

Filed under: Uncategorized — crismanda @ 8:30 pm

– Adina,despre ce o sa scrii astazi?

– Despre fericire..

– Din nou?Toti oamenii alearga dupa asta, dar nimeni nu pare sa o gaseasca..

– Draga mea, e un subiect inepuizabil..si uneori e ca aburul. Intinzi mana sa il atingi si dispare..E simplu de gasit si si mai simplu de pierdut..

***

Copacul de sub geam care a inceput sa inforeasca. Uimirea ei, ca primavara s-a instalat in 2 zile.

10 minute pe o faleza de langa mare. Soarele care ii intra in ochi si puloverul de culoarea unui macaron. O dimineata neplanificata cu cafea si oameni cu care rasul e cea mai naturala replica.

Gura de aer, de langa birou, dupa pranz. Replicile amuzante ale unei colege. Lalelele din fiecare luni,pe birou. Un brat de narcise pe noptiera. Barbierul din Sevilla. Ceai cu doua doamne speciale,intr-un colt de casa boiereasca.

O lumanare pe care o aprinzi. O gradina imensa cu lalele, pe lista scurta. Crema de maini noua. Gustul de cafea. Emotia unor urari frumoase. Prajitura cu visine a mamei. Torsul unei pisici portocalii. Un balansoar intr-o gradina si 2 stele. O seara de primavara.

Dimineti cu ferestre deschise. Parfumul nou. Esarfa verde.  Telefonul asteptat. Catelul mic si alb care da vesel din coada. Oameni care dezarmeaza prin blandete. O noapte alba cu prietenele. O poza de departe. Bebelusa care a invatat sa mearga. Pasiunea pentru fotbal. Privirea unei femei fericite. Clatite si conversatii pe skype. O noua zi,inca o seara. Un moment de respiro..

Fericirea nu inseamna euforie nebuna..ci calm..si linistea de a te bucura si a aprecia lucrurile din jur..si ea e in fiecare zi, daca ai rabdare sa o chemi..”

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu