hopes&feelings

Just another WordPress.com weblog

Un cap plin de vise.. noiembrie 18, 2017

Filed under: ganduri in randuri.. — crismanda @ 5:22 pm
Tags: , , ,

20139772_10214128808880552_4945672112995721184_n

Avionul cu aripi roz si 5 scaune alaturate. Campuri de lavanda vazute dintr-un autobuz cu destinaria Paris. Un pranz frantuzesc pentru cea de a 33 a aniversare a mea alaturi de ei, cei mai dragi dintre pamantenii mei. Champs Elysee in zi de parada. O plimbare pe urmele pictorilor de alta data, intr-un Monmartre ticsit de desene, schite si turisti. Clatite si cafea. Si glumele clasice cand iti pierzi parintii pe care ii ai in grija, in multime.

Poze printre desene, tipul dragut de la cafeneaua parisiana si suveniruri. Catedrala alba si amintirile de acum 11 ani.. eram studenta, cam indragostita si imi era dor de un el, pe scarile albe de langa Monmartre.

Sambata la brat cu tata, pe podurile Senei. Un picnic in doi, rabdarea lui sa imi caut sandale si povestile de cand el avea anii mei. O cafea la Chatelet, cu ochii la turnul din zare. Statuile si petuniile din gradinile Luxembourg in timp ce restul trupei se relaxa in magazine. Coada de la Notre Dame si o mireasa japoneza, cu fotograful dupa ea.. O cina tarzie cu o gasca de romani, la marginea orasului. Si o terasa pe malul Senei, o plimbare cu un uber si o marocanca si povestile ei de studenta.

O vizita la Louvre in care am pierdut jumatate de familie si ceva neuroni. Un audio guide fara sens si multi plasturi. Si multe rasete, cand decizi ca o canapea intr-o galerie e tot ce vrei. O Gioconda mult prea fotografiata. O cafea langa opera si o mutra vesela si zambitoare. Pentru ca unele povesti raman la fel, chiar daca mai trece un an. O seara langa turn, pe iarba. Cand numarul plasturilor tot creste incepi sa iti doresti o teleportare. O luni de plimbare. La pas pe poduri, pe langa palate si o pauza de rasete in gradini, tot cu ochii pe Turn, cu somnoroase pasarele pe fundal. Alte sandale si o escapada in Monmatre, cu un om drag. Si apoi turnul si orasul Luminilor vazut de sus..si fetele fericite ale parintilor mei. Da, pentru orice altceva exista Mastercard…

Un Versailles pe repede inainte, asortat cu o canicula incredibila si gradini imense.. Un ecler mare cu cafea si o vacanta care o sa ne ramana in minte pentru totdeauna.Bucuria ca ai tai au vazut Parisul pe care l-au visat multi ani.

Si Stade de France, cu o amintiri de la Euro 2016 si soundtrack de Coldplay.

Artificii.. Un gol in stomac si o muzica electrizanta.

Intr-o mare de oameni, te trezesti la fel de buimac ca un adolescent. Amintirile lucrurilor  prin care ai trecut, spaimele cu care ai ramas si visele pe care nu stii daca le mai ai. Se amesteca si iti aduci aminte de subsolul unui bar de jazz din New York. Momente cand ai decis sa iti rescrii lumea. Muzica, de atunci si de acum, iti aduce aceeasi stare. Euforie si tristete, amestecate. Si Parisul. Always a place to go.

oh they say people come, say people go
this particular diamond was extra special
and though you might be gone, and the world may not know
still I see you, celestial..

 

 

 

Lasă un comentariu